Introduksjon

Relikvier av den hellige Thérèse kommer til Norden i 2018 sammen med hennes hellige foreldre Louis og Zelie Martin.

Mange har kanskje hørt at relikviene av den hellige kirkelærer har reist rundt i hele verden de siste tyve årene. I England var det for eksempel en kvart million mennesker som kom for å ære relikviene hennes. Totalt har relikviene vært i 60 forskjellige land, men dette blir første gang relikviene kommer til hele Nord-Europa, og også til Norge. Det er også første gang lille Thérèses relikvier reiser sammen med hennes hellige foreldre som pave Frans helligkåret i 2016. Vi gleder oss til dette besøket og synes det er en stor ære for oss alle. Både for katolikker og alle andre som ønsker å bli bedre kjent med disse tre moderne helgener er dette en god anledning til å få inspirasjon og hjelp i det kristne liv.

Reisen i Norge er planlagt til oktober 2018 og vil begynner i Oslo Katolske Bispedømme, før den går så videre til Trondheim og Tromsø Stift. Relikviene kommer fra Vadstena 6. oktober. Etter en overnatting på Jessheim blir det høymesse og vigilie i St. Johannes (Oslo) søndag 7. okt, Stavanger mandag 8. okt, Bergen tirsdag 9. og onsdag 10. okt, Hønefoss torsdag 11. okt og Trondheim 12.-14. okt. Fra 19.-23. okt går turen mellom Narvik, Harstad, Tromsø, Hammerfest og Nordkapp. Vi kommer tilbake med flere detaljer om reiseplanen.

På lille Thérèses fødselsdag 2. januar startet en forberedende novene for besøket og vår helliggjørelse. Hver måned frem til september forbereder karmelittnonnene i Glumslöv og Tromsø en bønn og betraktinger om Thérèses, Louis’ og Zelies liv. Vi inviterer alle til å delta i denne viktige forberedelsen og oppfordrer alle om å be om god framgang.

 

Følg oss på Facebook.com/relikvier: